Jadłospis

Znalezione obrazy dla zapytania jadłospis

     

Jadłospis  18-22 sierpnia

 ŚNIADANIEOBIADPODWIECZOREK
  PONIEDZIAŁEK 18.08Kasza manna na mleku (200g),pieczywo mieszane(35g) z masłem(5g), pasta z jajka na twardo z rzodkiewką i szczypiorkiem, ser biały, papryka, herbata  z cytryną, woda II śniadanie:  sok marchew-jabłko, chrupki kukurydzianeZupa grochowa z ziemniakami (250g), kluski leniwe (200g),  tarta marchewka z jabłkiem, kompot wiśniowy(200ml), woda Kanapka z pieczywa mieszanego z masłem, szynkowa, pasta z fasoli, ogórek kiszony, rzodkiewka, herbata  z cytryną, woda śliwka
alergeny1,3,71,3,7,91
  WTOREK 19.08Płatki owsiane na mleku (200g), pieczywo mieszane(35g) z masłem(5g), krakowska parzona, ser żółty, sałata, ogórek, papryka, herbata  z cytryną, woda II śniadanie: jabłko,Zupa kalafiorowa z ziemniakami (200g), makaron pełnoziarnisty (50g), pieczeń rzymska w sosie własnym (60g), sałata lodowa w sosie ziołowym  (60g),  kompot wiśniowy, wodaCiasto ” Zebra” -wypiek własny (60g), herbata owocowa (200 ml), woda arbuz
alergeny1,71,3,7,91,3,7
  ŚRODA 20.08  Płatki kukurydziane z mlekiem (200g),pieczywo mieszane(35g) z masłem(5g), pasta z tuńczyka, ser żółty, ogórek kiszony, herbata  z cytryną, woda II śniadanie:  sok marchew-jabłko, chrupki kukurydzianeBarszcz biały z ziemniakami (250g), filet z kurczaka w słodko-kwaśnym sosie warzywnym  (80g), ryż (50g), brzoskwinia, kompot z czarnej porzeczki (200ml), wodaSerek waniliowy własnej produkcji (120g), bułka z masłem, herbata z cytryną, banan
alergeny1,3,4,71,7,91,7
  CZWARTEK 21.08Lane kluski na mleku (200g), pieczywo mieszane(35g) z masłem(5g), szynka ze spiżarni, jajko, sałata, pomidor , rzodkiewka, herbata  z cytryną, woda II śniadanie: jabłko,Zupa pomidorowa z ryżem  (250g),  ziemniaki (100g),sznycel z indyka  (60g), sałata  w sosie jogurtowo-koperkowym (60g), kompot wiśniowy, wodaKoktajl truskawkowy, słomka ptysiowa
alergeny1,3,71,3,7,91,7
  PIĄTEK 22.08Płatki ryżowe na mleku (200g), pieczywo mieszane(35g) z masłem(5g), szynka gotowana, ser żółty, sałata, ogórek, papryka, herbata  z cytryną, woda II śniadanie:  sok marchew-jabłko, chrupki kukurydzianeZupa krem z marchwi z grzankami  (250g), kasza kuskus (50g), klopsiki wp. w sosie koperkowym (80g), warzywa na parze (60g),   kompot z czarnej porzeczki (200ml), wodaZapiekanki z serem, herbata z miętą i cytryną, woda arbuz
alergeny1,71,3,7,91,7

OZNACZENIE NUMERYCZNE ALERGENÓW WYSTĘPUJĄCYCH W POSIŁKACH: 1. GLUTEN; 2. SKOPUPIAKI; 3. JAJA; 4. RYBY; 5. ORZESZKI ZIEMNE; 6. SOJA;                                                                
7. MLEKO; 8. ORZECHY; 9. SELER; 10. GORCZYCA; 11. SEZAM; 12. DWUTLENEK SIARKI I SIARCZANY; 13. ŁUBIN; 14. MIĘCZAKI

Zgodnie z oświadczeniami producentów użyte produkty gotowe (np. wędliny, kakao, herbata, dżem, ketchup, koncentrat pomidorowy…) mogą zawierać  śladowe ilości alergenów: glutenu, mleka łącznie z laktozą, jaj, soi, orzechów, selera i gorczycy. Używane do potraw naturalne przyprawy (pieprz, pieprz ziołowy, lubczyk, liść laurowy, ziele angielskie, papryka słodka, czosnek, curry, kminek, kolendra, kurkuma, imbir, cynamon, cukier waniliowy, proszek do pieczenia, gałka muszkatołowa, goździk, zioła prowansalskie, majeranek, tymianek, bazylia) mogą zawierać śladowe ilości alergenów z grupy 1, 3, 6, 7, 9, 10