Jadłospis 17.11.2025 – 21.11.2025r.
| ŚNIADANIE | OBIAD | PODWIECZOREK | |
| PONIEDZIAŁEK 17.11 | Płatki ryżowe na mleku (200g), pieczywo mieszane(35g) z masłem(5g), pasztet dziadunia, rzodkiewka, ogórek, herbata z cytryną, woda II śniadanie: mandarynka | Żurek z ziemniakami (250g), kasza bulgur(50g), gulasz wieprzowy w sosie warzywnym (60g), surówka colesław(60g), kompot wiśniowy (200ml), woda | Parówka na gorąco (75g), pieczywo mieszane z masłem, warzywa w słupkach – ogórek, herbata z cytryną, woda, mandarynka |
| alergeny | 1,7 | 1,7,9 | 1,7 |
| WTOREK 18.11 | Płatki kukurydziane z mlekiem (200g), pieczywo mieszane(35g) z masłem(5g), ser żółty, ser biały, rzodkiewka ,ogórek, herbata z cytryną, woda II śniadanie: sok marchew-jabłko, wafle ryżowe | Krem z białych warzyw z grzanką (250g), pierś z kurczaka w sosie śmietanowym(80g), ryż (50g), marchewka juniorka gotowana na parze (50g), kompot z czarnej porzeczki (200ml), woda | Chałka z masłem, kakao, woda, banan |
| alergeny | 1,7 | 1,7,9 | 1,3,7 |
| ŚRODA 19.11 | Płatki ryżowe na mleku (200g), pieczywo mieszane(35g) z masłem(5g), szynka gotowana, ser żółty, sałata, ogórek, papryka, herbata z cytryną, woda II śniadanie: jabłko | Zupa porowa z ziemniakami (250g), ziemniaki (150g), kotlet mielony(60g),bukiet warzyw z pieca (60g), kompot wiśniowy (200ml), woda | Kasza manna na gęsto z musem truskawkowym (150g) |
| alergeny | 1,7 | 1,3,7,9 | 1,7 |
| CZWARTEK 20.11 | Płatki owsiane na mleku (200g), pieczywo mieszane(35g) z masłem(5g), pasta z jajka na twardo, krakowska parzona, ser biały, rzodkiewka, ogórek, herbata z cytryną, woda II śniadanie: pomarańcza | Zupa zacierkowa z ziemniakami (250g), frytki (100g), kotlet z ryby(60g),surówka z kapusty kiszonej (60g), kompot wiśniowy (200ml), woda | Ciasto orkiszowe -wypiek własny (60g), sok marchewkowy (200 ml), woda jabłko |
| alergeny | 1,3,7 | 1,7,9,3,4 | 1,3,7 |
| PIĄTEK 21.11 | Kasza manna na mleku (200g),pieczywo mieszane(35g) z masłem(5g), szynka ze spiżarni, ser żółty, sałata, pomidor ,herbata z cytryną, woda II śniadanie: sok marchew-jabłko, wafle ryżowe | Krupnik z ziemniakami (250g), makaron (50g) z mięsem mielonym(70g) w sosie bolońskim, sałatka z ogórka kiszonego, kompot wiśniowy (200ml), woda | Jogurt naturalny z owocami – truskawką, biszkopty |
| alergeny | 1, 7 | 1,7,9 | 1,7 |
Jadłospis 10.11.2025- 14.11.2025r.
| ŚNIADANIE | OBIAD | PODWIECZOREK | |
| PONIEDZIAŁEK 10.11 | Kasza manna na mleku (200g), pieczywo mieszane(35g) z masłem(5g), ser żółty(5g), ogórek, papryka, herbata z cytryną, woda II śniadanie: jabłko | Zupa kalafiorowa z ziemniakami (250g), ryż Ryz z musem jabłkowym polany jogurtem (80g), lemoniada | Kanapka z jajkiem i szczypiorkiem, rzodkiewką i szczypiorkiem mandarynka |
| alergeny | 1,7 | 1,7,9 | 1,7,3 |
| WTOREK 11.11 | Święto Niepodległości | ||
| alergeny | |||
| ŚRODA 12.11 | Płatki owsiane na mleku (200g), pieczywo mieszane(35g) z masłem(5g), pasta z awokado(5g), ser żółty(5g), sałata, kiełki słonecznika, rzodkiewka, pomidor, herbata z cytryną, woda II śniadanie: melon | Zupa pomidorowa z ryżem (250g), ziemniaki (150g), zapiekanka makaronowa z mięsem mielonym i warzywami posypana serem mozzarella (210g), kompot wiśniowy (200ml), woda | Jogurt naturalny z owocami- truskawka, słomka ptysiowa |
| alergeny | 1,3,7 | 1,3,7,9 | 1, |
| CZWARTEK 13.11 | Płatki kukurydziane z mlekiem (200g),pieczywo mieszane(35g) z masłem(5g), pasta z tuńczyka ze szczypiorkiem , szynka , ogórek kiszony, kiełki słonecznika, herbata z cytryną, woda II śniadanie: sok marchew-jabłko, cripsy jabłkowe | Zupa z soczewicy(250g), kasza gryczana (50g), pulpet wp. w sosie koperkowym (80g), buraczki na ciepło (60g), kompot z czarnej porzeczki (200ml), woda | Muffinki z owocami -wypiek własny (60g), herbata (200 ml), woda jabłko |
| alergeny | 1,4,7 | 1,3,7,9 | 1,3,7 |
| PIĄTEK 14.11 | Płatki ryżowe na mleku (200g), pieczywo mieszane(35g) z masłem(5g), szynka gotowana, ser żółty, sałata , rzodkiewka, papryka, ogórek, herbata z cytryną, woda II śniadanie: banan | Zupa ogórkowa z ziemniakami (250g), kluski leniwe (100g),marchewka z jabłkiem(80g) kompot z czarnej porzeczki(200ml), woda | Bułeczka grahamka z masłem, krakows ka, sałata, ogórek, papryka, herbata z cytryną, woda pomarańcza |
| alergeny | 1,4, 7 | 1,3,7,9 | 1,7 |
OZNACZENIE NUMERYCZNE ALERGENÓW WYSTĘPUJĄCYCH W POSIŁKACH: 1. GLUTEN; 2. SKOPUPIAKI; 3. JAJA; 4. RYBY; 5. ORZESZKI ZIEMNE; 6. SOJA;
7. MLEKO; 8. ORZECHY; 9. SELER; 10. GORCZYCA; 11. SEZAM; 12. DWUTLENEK SIARKI I SIARCZANY; 13. ŁUBIN; 14. MIĘCZAKI
Zgodnie z oświadczeniami producentów użyte produkty gotowe (np. wędliny, kakao, herbata, dżem, ketchup, koncentrat pomidorowy…) mogą zawierać śladowe ilości alergenów: glutenu, mleka łącznie z laktozą, jaj, soi, orzechów, selera i gorczycy. Używane do potraw naturalne przyprawy (pieprz, pieprz ziołowy, lubczyk, liść laurowy, ziele angielskie, papryka słodka, czosnek, curry, kminek, kolendra, kurkuma, imbir, cynamon, cukier waniliowy, proszek do pieczenia, gałka muszkatołowa, goździk, zioła prowansalskie, majeranek, tymianek, bazylia) mogą zawierać śladowe ilości alergenów z grupy 1, 3, 6, 7, 9, 10