Jadłospis

Znalezione obrazy dla zapytania jadłospis

  

Jadłospis 17.11.2025 – 21.11.2025r.

 ŚNIADANIEOBIADPODWIECZOREK
  PONIEDZIAŁEK 17.11    Płatki ryżowe na mleku (200g), pieczywo mieszane(35g) z masłem(5g), pasztet dziadunia, rzodkiewka, ogórek, herbata  z cytryną, woda II śniadanie: mandarynkaŻurek z ziemniakami (250g), kasza bulgur(50g), gulasz wieprzowy w sosie warzywnym (60g), surówka colesław(60g), kompot wiśniowy (200ml), wodaParówka na gorąco (75g), pieczywo mieszane z masłem, warzywa w słupkach  –  ogórek, herbata z cytryną, woda, mandarynka
alergeny1,71,7,91,7
  WTOREK 18.11Płatki kukurydziane z mlekiem (200g), pieczywo mieszane(35g) z masłem(5g), ser żółty, ser biały, rzodkiewka ,ogórek, herbata  z cytryną, woda II śniadanie: sok marchew-jabłko, wafle ryżoweKrem z białych warzyw z grzanką  (250g),  pierś z kurczaka w sosie śmietanowym(80g), ryż (50g), marchewka juniorka gotowana na parze (50g), kompot z czarnej porzeczki (200ml), wodaChałka z masłem, kakao, woda, banan
alergeny1,71,7,91,3,7
  ŚRODA 19.11  Płatki ryżowe na mleku (200g), pieczywo mieszane(35g) z masłem(5g), szynka gotowana, ser żółty, sałata, ogórek, papryka, herbata  z cytryną, woda II śniadanie: jabłkoZupa porowa z ziemniakami  (250g), ziemniaki (150g), kotlet mielony(60g),bukiet warzyw z pieca (60g), kompot wiśniowy (200ml), wodaKasza manna na gęsto z musem truskawkowym (150g)
alergeny1,71,3,7,91,7
  CZWARTEK 20.11Płatki owsiane na mleku (200g), pieczywo mieszane(35g) z masłem(5g), pasta z jajka na twardo, krakowska parzona,  ser biały, rzodkiewka, ogórek, herbata  z cytryną, woda II śniadanie: pomarańczaZupa zacierkowa z ziemniakami  (250g), frytki (100g), kotlet z ryby(60g),surówka z kapusty kiszonej (60g), kompot wiśniowy (200ml), wodaCiasto orkiszowe -wypiek własny (60g), sok marchewkowy (200 ml), woda jabłko
alergeny1,3,71,7,9,3,41,3,7
  PIĄTEK 21.11Kasza manna na mleku (200g),pieczywo mieszane(35g) z masłem(5g), szynka ze spiżarni, ser żółty, sałata, pomidor ,herbata  z cytryną, woda II śniadanie: sok marchew-jabłko, wafle ryżoweKrupnik z ziemniakami (250g), makaron (50g) z mięsem mielonym(70g) w sosie bolońskim, sałatka z ogórka kiszonego, kompot wiśniowy (200ml), wodaJogurt naturalny z owocami – truskawką, biszkopty
alergeny1, 71,7,91,7

Jadłospis 10.11.2025- 14.11.2025r.

 ŚNIADANIEOBIADPODWIECZOREK
  PONIEDZIAŁEK 10.11Kasza manna na mleku (200g), pieczywo mieszane(35g) z masłem(5g), ser żółty(5g), ogórek, papryka, herbata  z cytryną, woda II śniadanie: jabłkoZupa kalafiorowa z ziemniakami (250g), ryż Ryz z musem jabłkowym polany jogurtem  (80g), lemoniadaKanapka z jajkiem i szczypiorkiem, rzodkiewką i szczypiorkiem mandarynka
alergeny1,71,7,91,7,3
  WTOREK 11.11                              Święto Niepodległości 
alergeny   
  ŚRODA 12.11  Płatki owsiane na mleku (200g), pieczywo mieszane(35g) z masłem(5g), pasta z awokado(5g), ser żółty(5g), sałata, kiełki słonecznika, rzodkiewka, pomidor, herbata  z cytryną, woda II śniadanie: melonZupa pomidorowa z ryżem (250g), ziemniaki (150g), zapiekanka makaronowa z mięsem mielonym i warzywami posypana serem mozzarella (210g),  kompot wiśniowy (200ml), wodaJogurt naturalny z owocami- truskawka, słomka ptysiowa
alergeny1,3,71,3,7,91,
  CZWARTEK 13.11Płatki kukurydziane z mlekiem (200g),pieczywo mieszane(35g) z masłem(5g), pasta z tuńczyka ze szczypiorkiem , szynka , ogórek kiszony, kiełki słonecznika, herbata  z cytryną, woda II śniadanie: sok marchew-jabłko, cripsy jabłkoweZupa z soczewicy(250g), kasza gryczana  (50g), pulpet wp. w sosie koperkowym (80g), buraczki na ciepło (60g),   kompot z czarnej porzeczki (200ml), wodaMuffinki z owocami -wypiek własny (60g), herbata (200 ml), woda jabłko
alergeny1,4,71,3,7,91,3,7
  PIĄTEK 14.11Płatki ryżowe na mleku (200g), pieczywo mieszane(35g) z masłem(5g), szynka gotowana,  ser żółty, sałata , rzodkiewka, papryka, ogórek, herbata  z cytryną, woda II śniadanie: bananZupa ogórkowa z ziemniakami (250g), kluski leniwe (100g),marchewka z jabłkiem(80g)  kompot z czarnej porzeczki(200ml), wodaBułeczka grahamka z masłem, krakows ka, sałata, ogórek, papryka, herbata  z cytryną, woda pomarańcza
alergeny1,4, 71,3,7,91,7

OZNACZENIE NUMERYCZNE ALERGENÓW WYSTĘPUJĄCYCH W POSIŁKACH: 1. GLUTEN; 2. SKOPUPIAKI; 3. JAJA; 4. RYBY; 5. ORZESZKI ZIEMNE; 6. SOJA;                                                                
7. MLEKO; 8. ORZECHY; 9. SELER; 10. GORCZYCA; 11. SEZAM; 12. DWUTLENEK SIARKI I SIARCZANY; 13. ŁUBIN; 14. MIĘCZAKI

Zgodnie z oświadczeniami producentów użyte produkty gotowe (np. wędliny, kakao, herbata, dżem, ketchup, koncentrat pomidorowy…) mogą zawierać  śladowe ilości alergenów: glutenu, mleka łącznie z laktozą, jaj, soi, orzechów, selera i gorczycy. Używane do potraw naturalne przyprawy (pieprz, pieprz ziołowy, lubczyk, liść laurowy, ziele angielskie, papryka słodka, czosnek, curry, kminek, kolendra, kurkuma, imbir, cynamon, cukier waniliowy, proszek do pieczenia, gałka muszkatołowa, goździk, zioła prowansalskie, majeranek, tymianek, bazylia) mogą zawierać śladowe ilości alergenów z grupy 1, 3, 6, 7, 9, 10