Jadłospis

Znalezione obrazy dla zapytania jadłospis

Jadłospis  2-6 czerwca

 ŚNIADANIEOBIADPODWIECZOREK
  PONIEDZIAŁEK 2.06Kasza manna na mleku (200g),pieczywo mieszane(35g) z masłem(5g),  jajko na twardo, rzodkiewka, ser biały, papryka, herbata  z cytryną, woda II śniadanie: jabłkoZupa kalafiorowa z ziemniakami (250g), makaron (50g) z mięsem mielonym(70g) w sosie bolońskim, pomidorki koktajlowe, kompot wiśniowy (200ml), wodaPizza z szynką i serem żółtym   -wypiek własny (60g), herbata (200 ml), woda truskawki
alergeny1,3,71,7,97
  WTOREK 3.06Lane kluski na mleku (200g), pieczywo mieszane(35g) z masłem(5g), szynka gotowana, ser żółty, sałata, ogórek, papryka, herbata  z cytryną, woda II śniadanie: sok marchew-jabłko, chrupki kukurydzianeZupa krem z zielonych warzyw z grzankami  (250g), kasza gryczana (150g), gulasz wp. w sosie warzywnym (60g), buraczki zasmażane  (60g),  kompot z czarnej porzeczki, wodaWaniliowy deser twarogowy własnej produkcji (120g), bułka z masłem , herbata z cytryną, banan
alergeny1,3,71,7,91,7
  ŚRODA 4.06  Płatki kukurydziane z mlekiem (200g),pieczywo mieszane(35g) z masłem(5g), pasta twarogowa z rzodkiewką i szczypiorkiem, szynkowa, ogórek kiszony, papryka, herbata  z cytryną, woda II śniadanie: jabłkoRyżanka (250g), ziemniaki (150g), kotlet schabowy(60g), ogórek w sosie jogurtowo-koperkowym (60g), kompot wiśniowy (200ml), wodaGalaretka owocowa, herbatniki, woda z cytryną,
alergeny1,71,3,7,91,7
  CZWARTEK 5.06Płatki owsiane na mleku (200g), pieczywo mieszane(35g) z masłem(5g), krakowska parzona, ser żółty, sałata, ogórek, papryka, herbata  z cytryną, woda II śniadanie: sok marchew-jabłko, wafle ryżoweBarszcz ukraiński z ziemniakami  (250g), pierś z kurczaka w sosie śmietanowym(80g), ryż (50g), marchewka w plastrach gotowana na parze (50g), kompot z czarnej porzeczki (200ml), wodaKasza manna na gęsto z musem truskawkowym (150g)
alergeny1,3,71,3,7,91,7
  PIĄTEK 6.06Płatki ryżowe na mleku (200g), pieczywo mieszane(35g) z masłem(5g), szynka  ze spiżarni, jajko na twardo, sałata, ogórek, papryka, herbata  z cytryną, woda II śniadanie: jabłkoZupa pomidorowa z makaronem (250g), ziemniaki (100g), kotlet z ryby (60g), surówka colesław (60g),  kompot wiśniowy(200ml), wodaKanapka z pieczywa mieszanego z masłem, ser żółty, pasta z fasoli, ogórek kiszony, rzodkiewka, herbata  z cytryną, woda banan
alergeny1,3,713,4,7,91,7

OZNACZENIE NUMERYCZNE ALERGENÓW WYSTĘPUJĄCYCH W POSIŁKACH: 1. GLUTEN; 2. SKOPUPIAKI; 3. JAJA; 4. RYBY; 5. ORZESZKI ZIEMNE; 6. SOJA;                                                                
7. MLEKO; 8. ORZECHY; 9. SELER; 10. GORCZYCA; 11. SEZAM; 12. DWUTLENEK SIARKI I SIARCZANY; 13. ŁUBIN; 14. MIĘCZAKI

Zgodnie z oświadczeniami producentów użyte produkty gotowe (np. wędliny, kakao, herbata, dżem, ketchup, koncentrat pomidorowy…) mogą zawierać  śladowe ilości alergenów: glutenu, mleka łącznie z laktozą, jaj, soi, orzechów, selera i gorczycy. Używane do potraw naturalne przyprawy (pieprz, pieprz ziołowy, lubczyk, liść laurowy, ziele angielskie, papryka słodka, czosnek, curry, kminek, kolendra, kurkuma, imbir, cynamon, cukier waniliowy, proszek do pieczenia, gałka muszkatołowa, goździk, zioła prowansalskie, majeranek, tymianek, bazylia) mogą zawierać śladowe ilości alergenów z grupy 1, 3, 6, 7, 9, 10