Jadłospis

Znalezione obrazy dla zapytania jadłospis

Jadłospis  13-17 listopada

 ŚNIADANIEOBIADPODWIECZOREK
  PONIEDZIAŁEK 13.11Płatki kukurydziane z mlekiem (200g),pieczywo mieszane(35g) z masłem(5g), pasztet pieczony, ser żółty, papryka, ogórek, herbata  z cytryną, woda II śniadanie: jabłkoZupa koperkowa z ziemniakami (250g), ziemniaki ( 100g),bitki wp. w sosie warzywnym (60g), buraczki zasmażane (60g),  kompot wiśniowy, wodaZapiekanki z pieczywa pełnoziarnistego z serem , herbata z miętą i cytryną, woda mandarynka
alergeny1,71,3,7,91,7
  WTOREK 14.11Płatki owsiane na mleku (200g), pieczywo mieszane(35g) z masłem(5g), polędwica sopocka, pasta z soczewicy, sałata, papryka , rzodkiewka, herbata  z cytryną, woda II śniadanie:: sok marchew-jabłko, cripsyKrupnik z ziemniakami (250g), makaron (50g) z mięsem mielonym(70g) w sosie bolońskim, sałatka z ogórka kiszonego, kompot z czarnej porzeczki (200ml), wodaCiasto marchewkowe -wypiek własny (60g), kakao (200 ml), woda banan
alergeny1,71,7,91,3,7
  ŚRODA 15.11  Kasza manna na mleku (200g),pieczywo mieszane(35g) z masłem(5g), pasta z makreli wędzonej ze szczypiorkiem , ser żółty, ogórek kiszony, herbata  z cytryną, woda II śniadanie: jabłkoZupa krem z dyni z grzankami (200g), ziemniaki (100g),sznycel z indyka  (60g), sałata w sosie jogurtowo-koperkowym  (60g),  ), kompot wiśniowy, wodaMakaron  (150g) z polewą jogurtowo-śmietanową
alergeny1,4,71,3,91,7
  CZWARTEK 16.11Lane kluski na mleku (200g), pieczywo mieszane(35g) z masłem(5g), szynka gotowana, jajko, sałata, pomidor , rzodkiewka, herbata  z cytryną, woda II śniadanie: sok banan-jabłko, wafle ryżoweZupa ogórkowa z ziemniakami  (250g), ryż (50g), pulpety drobiowe w sosie koperkowym (80g), mix fasoli szparagowej z masłem, posypana sezamem (60g),   kompot z czarnej porzeczki (200ml), wodaBułka z masłem, herbata  z cytryną, woda, banan
alergeny1,71,3,7,91,7
  PIĄTEK 17.11Płatki ryżowe na mleku (200g), pieczywo mieszane(35g) z masłem(5g),krakowska parzona, ser żółty, sałata, ogórek, papryka ,herbata  z cytryną, woda II śniadanie: jabłkoZupa grochowa z ziemniakami (250g), kluski leniwe (200g),  tarta marchewka z jabłkiem, kompot wiśniowy(200ml), wodaPieczywo mieszane z masłem, schab pieczony pasta z fasoli, sałata, ogórek, papryka ,herbata  z cytryną, woda mandarynka
alergeny1,71,3, 7,91,7

OZNACZENIE NUMERYCZNE ALERGENÓW WYSTĘPUJĄCYCH W POSIŁKACH: 1. GLUTEN; 2. SKOPUPIAKI; 3. JAJA; 4. RYBY; 5. ORZESZKI ZIEMNE; 6. SOJA;                                                                
7. MLEKO; 8. ORZECHY; 9. SELER; 10. GORCZYCA; 11. SEZAM; 12. DWUTLENEK SIARKI I SIARCZANY; 13. ŁUBIN; 14. MIĘCZAKI

Zgodnie z oświadczeniami producentów użyte produkty gotowe (np. wędliny, kakao, herbata, dżem, ketchup, koncentrat pomidorowy…) mogą zawierać  śladowe ilości alergenów: glutenu, mleka łącznie z laktozą, jaj, soi, orzechów, selera i gorczycy. Używane do potraw naturalne przyprawy (pieprz, pieprz ziołowy, lubczyk, liść laurowy, ziele angielskie, papryka słodka, czosnek, curry, kminek, kolendra, kurkuma, imbir, cynamon, cukier waniliowy, proszek do pieczenia, gałka muszkatołowa, goździk, zioła prowansalskie, majeranek, tymianek, bazylia) mogą zawierać śladowe ilości alergenów z grupy 1, 3, 6, 7, 9, 10